Според източници, близки до преговарящите, новият кръг от преговори за освобождаване на

...
Според източници, близки до преговарящите, новият кръг от преговори за освобождаване на
Коментари Харесай

Водят се нови преговори за освобождаване на заложниците в Газа

Според източници, близки до договарящите, новият кръг от преговори за освобождение на израелските заложници, държани в Газа от Хамас, е постигнал еволюционен прогрес. Това значи завършек на месеците на застой и увеличава надеждите на роднините, защото войната навърши 100 дни, заяви „ Гардиън “.

През последните дни се появиха нови детайлности за договорка, която разрешава на заложниците да получат медикаменти, като да вземем за пример жизненоважни медикаменти с рецепта, както и увеличение на филантропичната помощ в Газа.

Кабинетът на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху потвърди съглашението, което би трябвало да влезе в действие тази седмица. В момента договарящите с Израел и Хамас разискват по какъв начин да бъдат доставени медикаментите и помощта.
По израелски данни към 250 заложници бяха взети от Хамас по време на невижданата им офанзива в Южен Израел на 7 октомври. Най-малко 130 души остават в плен.

Семействата на заложниците настояват израелското държавно управление да усили напъните си за освобождението им, като настояват, че заложниците са в неприятно здравословно положение, някои от тях със комплицирани болести, а други с пострадвания. През последните дни някои от фамилиите се събраха в регион покрай границата с Газа, с цел да излъчат послания в поддръжка на околните си, употребявайки високоговорители.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР